dimecres, 20 de juny del 2012

Inici

Aquest humil blog tan sols pretén donar a conèixer una xicoteta part de la història del nostre poble. D'una banda, pretenem fer un reconeixement i un homenatge a la gent del camp, en el sentit més ampli. D'altra, intentem recollir l'interés i la sensibilitat pel patrimoni cultural, en general, i pel patrimoni rural, en particular.

Les construccions rurals, testimonis del present i d'un passat no massa llunyà, són fites en les serres, planes, ombries i solanes que ens envolten i petjades de l'activitat humana en el paisatge al llarg de la història.

En poc més de cinquanta anys, Onil ha passat de ser una localitat bàsicament agrícola, a convertir-se en un municipi industrial i de serveis. Aquest canvi ha comportat l'abandonament de bona part del camp i del patrimoni cultural que en ell es troba. Com a conseqüència d'aquest fet, bona part dels masos existents al terme d'Onil es troben hui en estat de ruïna o completament assolats. Pocs funcionen per a l'oci dels seus propietaris i menys encara són utilitzats com a vivenda habitual i per a l'agricultura.

Com hem dit abans, volem donar a conèixer, però també reflexionar sobre el present i el futur dels masos i la resta de construccions rurals d'Onil. Tots tenen la seua importància, a nivell individual i com a part d'un conjunt més ampli, encara que a penes és reconeguda i valorada.

Per això, vos convidem a participar en cadascuna de les entrades. Estarem encantats de que ens acompanyeu en aquest viatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada